HRT će uz obrazovni, osigurati kulturni i vjerski sadržaj za građane

hrt.hr

Na inicijativu Ministarstva kulture RH Hrvatska radiotelevizija – HRT će kao javni servis, u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom i u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom novonastale situacije s koronavirusom, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a.

“Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja i našeg zajedničkog javno-obrazovnog programa Škola na Trećem, HRT je odlučio otvoriti svoj Treći program HTV-a i kulturnoj sceni Hrvatske, kako bi se dio njihovog programa, a koji ovih dana također doživljava brojne odgode, ipak realizirao, u vidu dodatnih i prigodnih emisija na HTV-3”, izjavio je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Urednica Trećeg programa HTV-a Vlatka Kolarović kaže da će Treći program nastojati odgovorno i kreativno odgovoriti na novonastalu situaciju, kako kulturni život u Hrvatskoj ne bi potpuno stao, te kako bi zadovoljili bar taj minimum potreba hrvatskih građana za informacijama i kulturnim programom u nas.

Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici“, dodala je.

Iz Ministarstva kulture poručuju da pripremaju niz mjera prilagođenih pojedinim područjima kulture i umjetnosti s ciljem ublažavanja financijskih posljedica odgode kulturnih događanja, a u dogovoru s HRT-om sudjelovat će u pripremi programa i osiguranju sredstava.



Izravan prijenos nedjeljne svete mise iz kapele karmelićanki na Vrhovcu

U skladu s naputcima Kriznog stožera, izravni prijenos svete mise na Prvom programu HRT-a i u eteru Prvog programa Hrvatskog radija bit će emitiran u nedjelju iz samostanske kapele sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu, a misu će služiti njihov duhovnik don Anton Šuljić.

Poštujući upute kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Vlade glede epidemije koronavirusom u nedjelju 15. ožujka u 10 sati  HRT će emitirati izravni prijenos mise na Prvom programu Hrvatske televizije i u eteru Prvog programa Hrvatskog radija, stoji u priopćenju.

Interes je HRT-a, kako naglašava, da u novonastalim okolnostima ljudima ponudi njihove religijske i duhovne sadržaje te da gledatelji i slušatelji, kao i do sada, mogu u stalnom terminu od 10 sati pratiti izravni prijenos nedjeljne svete mise.

Kad se stanje normalizira, poručuje HRT, prenosit će svete mise i iz drugih hrvatskih župa prema predviđenom rasporedu i planu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI