HRGA LJUTITO ODGOVORILA KONOBARU IZ SRBIJE: Nazvala ga je proždrljivim poluproizvodom!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Brojni mediji prenijeli su iskustva konobara iz Srbije koji je podijelio detalje svog ovoljetnog rada u Hrvatskoj. Na njegovu objavu sada je ljutito reagirala Mirjana Hrga.

“Tko tu koga?! Dakle, frajer, prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio – izrabljivan (btw., došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu)”, započela je Hrga uz smajlića.

“Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su matere i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je Nova godina i tako neprestano. Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici-neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište. Pa da ne povjeruješ,” nastavlja.


“Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar. Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno – ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje. Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čeka sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima”, zaključila je Hrga.

Podsjetimo, mladić je prepričao ovoljetno neugodno iskustvo s jednog hrvatskog otoka na kojem je radio kao konobar. “Neki idiot od konobara je uzvikivao ‘Za dom spremni’, ali je idućeg tjedna poslan kući. Što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi prihvatili i svakog drugog stranca. Imao sam solidan smještaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to”, napisao je konobar koji je dodao da je nedostajalo radnika te da je radio za 1400 eura.Facebook Comments

Loading...
DIJELI