HRANJIVO I UKUSNO JESENSKO JELO: Špek-gulaš je savršen izbor za ručak, a najbolji je – sutradan!

Sastojci:

20 dag suhe mesnate slanine
75 dag krumpira
2 glavice luka
1 češanj češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja
mljevena crvena paprika (slatka)
lovorov list
ulje
kumin
sol

Priprema:


Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanu ulju popržite slaninu narezanu na kockice. Potom dodajte nasjeckani luk pa ih zajedno malo popržite.

Zatim dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno.



Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode jer je špek-gulaš jušno jelo.

U skuhani gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite ga mljevenim kuminom.
Poslužite odmah.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI