GLEDATELJIMA BAŠ NIJE SJELO: Voditelj tijekom emisije morao nositi masku jer nije cijepljen

Foto: HRT/Screenshot

Voditelji Fabijan Kale je Zagrebačku panoramu na HRT-u vodio s maskom na licu. Slika na kojoj nosi FFP2 zaštitnu masku ubrzo se proširila društvenim mrežama i izazvala polemiku.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je emisiju vodio s maskom na licu, ali su iz HRT-a potvrdili da ju je morao nositi zbog novih pravila koja su u četvrtak stupila na snagu.

Kako voditelj nije bio obaviješten o promjenama, morao se prilagoditi novoj situaciji.


“Prema Odluci koja je na snazi od 4. studenog, svi necijepljeni i oni koji nemaju valjanu covid-potvrdu, a sukladno Odluci o pravilima ponašanja na Hrvatskoj radioteleviziji za vrijeme trajanja pandemije virusa SARC-CoV-2, uključujući voditelje, ali i goste, moraju nositi zaštitne maske FFP2”, kažu na HRT-u.

Ako se netko u prostorima tvrtke zatekne bez maske, bit će sankcioniran i udaljen s Prisavlja.“Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše”, rekao je Fabijan. Nije cijepljen, ali to planira učiniti. Kako je ne bi morao nositi, morat će se testirati.

“Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. Danas sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom”, kazao je voditelj za Slobodnu Dalmaciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI