“Glas Medviđe”

Dirljiv film govori o događajima iz Domovinskog rata kada je 9. veljače 1993. godine u mjestu Medviđa u zaleđu Benkovca ubijeno deset hrvatskih civila, svi prezimena Erstić. Najmlađa žrtva imala je osamnaest, a najstarija osamdeset i osam godina

U četvrtak, 7. prosinca, s početkom u 21 sat, u zagrebačkom Kinu Tuškanac prikazat će se dokumentarni film Luke Klapana “Glas Medviđe”.

Ovaj potresan i dirljiv film govori o događajima iz Domovinskog rata kada je 9. veljače 1993. godine u mjestu Medviđa u zaleđu Benkovca ubijeno deset hrvatskih civila, svi prezimena Erstić. Najmlađa žrtva imala je osamnaest, a najstarija osamdeset i osam godina…

Film koji sve više plijeni pažnju javnosti i struke, snimljen je uz potporu Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije.

Premijera filma održana je u lipnju u zadarskoj Kneževoj palači, dokumentarac je zatim prikazan u Drnišu i Vodicama, a nakon Zagreba prikazivanje slijedi u Šibeniku, Osijeku, Slavonskom Brodu, Benkovcu i Dubrovniku. Producent filma je Udruga FFVAL. Projekcija je besplatna.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI