Film ‘Otac’ uspješno prodan na međunarodno tržište

Igrani film “Otac” Srdana Golubovića, s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, uspješno je prodan za međunarodno tržište, za televizijsko prikazivanje u Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, na teritoriju Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka, Turske, Grčke i Litve.

Film o ocu koji putuje pješice od svog sela na jugu Srbije do Beograda nakon što mu zbog siromaštva oduzmu djecu, premijerno je bio prikazan u programu Panorama ovogodišnjeg Berlinala, osvojivši dvije nagrade (nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija).

Goran Bogdan osvojio je nagradu za najboljeg glumca u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu – FEST 2020, što je ujedno bila i nacionalna premijera tog filma.


Koprodukcija šest zemalja

Scenarij su napisali Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a glume još Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin, Muharem Hamzić i Ajla Šantić.

Film je nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Sufinanciran je, među ostalim, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.Prava za njegovo televizijsko prikazivanje na međunarodnom tržištu prodala je njemačka tvrtka The Match Factory, izvijestio je HAVC.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI