Film ‘F20’ Arsena Antona Ostojića nagrađen u Čileu

Psihološki triler ‘F20’ u režiji Arsena Antona Ostojića osvojio je Nagradu za najbolji dugometražni igrani film 4. Southern Cone International Film festivalu u Čileu.

Hrvatski dugometražni igrani film pobijedio je u konkurenciji filmova iz Španjolske, Italije, Nizozemske, Argentine i Bugarske, izvijestio je producent Filmosaurus Rex iz Zagreba.

To je već sedmo međunarodno priznanje za ‘F20’ u posljednjih dva i pol mjeseca, a film je u međuvremenu ušao u još nekoliko službenih selekcija na festivalima u SAD-u i Španjolskoj, napominje se.

‘F20’ je priča o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće.

Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.



Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić, montažu potpisuje Dubravko Slunjski.

Na čileanski Festival Internacional de Cine del Cono Sur, koji se održao u drugoj polovici svibnja u gradu Valparaiso, bilo je prijavljeno više od 800 filmova.

U Ocjenjivačkom sudu bili su Julisa Paredes, Miguel Valencia i Abigail Ocanto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI