Duet za jednog

Predstava je nadahnuta istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav - violina, cijeli život ruši…

U Centru mladih Ribnjak 20. siječnja, s početkom u 20 sati, premijerno će se, u produkciji umjetničke organizacije “Točke na i “ Ane Vilenice, izvesti prva hrvatska predstava s tematikom borbe protiv multiple skleroze, a prema dramskom tekstu engleskog dramaturga Toma Kempinskog ‘Duet za jednog’, koji je 1986. doživio i ekranizaciju sa sjajnom Julie Andrews u naslovnoj ulozi.

U prvoj hrvatskoj predstavi koja se bavi multiplom sklerozom, violinistkinju shrvanu nenadanom bolešću utjelovila je Ana Vilenica, dok glumačku rolu angažiranog i empatičnog psihijatra igra Tomislav Krstanović.

Predstava je nadahnuta istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav – violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz teške depresije koja ju je okovala kao posljedica bolesti te uloge žrtve kojoj se onemoćala prepustila u zagrljaj, odlazi redovito na seanse kod psihijatra koji će joj pomoći i dati joj nadu, a kojeg glumiTomislav Krstanović.
Kako napominje redateljica Iva Srnec: “Izbor je pao na ovaj katarzični dramski tekst jer precizno i humano, bez dociranja i ljudski iskreno, progovara o našim unutarnjim strahovima. Kad smo stjerani pred zid., svi se bavimo drugima, a trebali bismo se posvetiti, kako ih Kempinski naziva, svojim unutarnjim akordima, te se putem njih definirati kao ljudi. To je proces koji bi svatko ponaosob trebao proći, a ne samo oboljeli od teških bolesti. Zato se ova predstava tiče svih nas“.
Scenografske mizanscene složile su Marijana Miloš i Maja Marković, za kostimografiju se pobrinula Iva Šimunović, dok je grafički dizajn povjeren Imeldi Ramović. Glazbene partiture violine preuzela je Dunja Delač, a sve produkcijske zahvate obavila je Ana Miljanić.
Repriza premijere zakazana je za dan poslije, 21. Siječnja. Ulaznice se mogu rezervirati i kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni Centra mladih Ribnjak po cijeni od 70 kuna, uz 50 posto popusta za studente i umirovljenike

Facebook Comments

Loading...
DIJELI