DORUČAK KOJI MOŽE BITI I RUČAK, A GOTOV JE U TREN OKA: Zapečena jaja sa slaninom

Brojni nutricionisti savjetuju da nikako ne preskačete doručak, a mnogi se slažu kako bi to trebao biti najvažniji obrok u danu. Donosimo recept čija vam priprema neće uzeti dulje od pet minuta.

Zapečena jaja sa slaninom

Sastojci:


100 g šparoga
3 lista slanine (ili goveđeg pršuta)
2 jajeta
sok polovice limuna
1 žličica majčine dušice
sol

Priprema:



Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite slaninu u vatrostalnu posudu i pecite je u pećnici oko 10 minuta. Izvadite slaninu/pršut iz vatrostalne posude, a ubacite šparoge.

Prelijte ih limunovim sokom, posolite i pospite majčinom dušicom. Pecite šparoge u pećnici pet minuta.

Izvadite vatrostalnu posudu iz pećnice, vratite slaninu u nju i stavite je preko šparoga, razbijte jaja i stavite ih preko svega. Pecite u pećnici još 7 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI