Dizajn za zagrebačku vodu

Natječaj su, u povodu 140. obljetnice zagrebačkog vodovoda, raspisali Grad Zagreb, Zagrebački holding te Vodoopskrba i odvodnja. Cilj je bio dobiti kvalitetno idejno rješenja visokog stupnja razrade za dizajn uporabnih predmeta

Grad Zagreb objavio je rezultate natječaja za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode, prva nagrada nije dodijeljena, a dvije jednakovrijedne druge pripale su Bruni Gloković i Tanji Virag, mentor im je bila Andrea Hercog, te Ivi Ćurković Spajić i Karli Glavaš.

Natječaj su, u povodu 140. obljetnice zagrebačkog vodovoda, raspisali Grad Zagreb, Zagrebački holding te Vodoopskrba i odvodnja. Cilj je bio dobiti kvalitetno idejno rješenja visokog stupnja razrade za dizajn uporabnih predmeta – čaša, bokala, boca, termo boca, kalupa za led, inovativnog uporabnog predmeta za ispijanje vod, te prateće ambalaže.
 
Nagrade su dodijeljene na javnom, otvorenom i anonimnom natječaju na koji je u regularnom roku zaprimljeno 12 radova. Sudjelovati su mogli profesionalni dizajneri – samostalni autori ili interdisciplinarni timovi na čelu s profesionalnim dizajnerom te studenti dizajna, ali isključivo s mentoriranim radovima.
 
Nagrade od 93 tisuće kuna bruto dodijeljene su radovima broj “04-TOKPOTOK“ autorica Gloković i Virag, te radu  “05-MANDA“ autorica Ćurković Spajić i  Glavaš.
 
Dvije jednakovrijedne treće nagrade u iznosu od 62 tisuće kuna bruto pripale su radovima broj “08-ZGODA“ Market Kolektiva te “09-PITKA“ Filipa Havraneka i Kristine Lugonja.
 
Prva nagrada koja nije dodijeljena, iznosila je 155 tisuća kuna bruto.
 
Svi predmeti namijenjeni su za izvedbu i praktičnu upotrebu. Oblikovane predmete koristit će gradski i državni dužnosnici te djelatnici i suradnici Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Vodoopskrbe i odvodnje

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI