Diana Krall i Eros Ramazzotti u Opatiji

Krall svjetsku turneju počinje u travnju u SAD, a 16. srpnja će nastupiti na Ljetnoj pozornici u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija

Slavna kanadska jazz pjevačica i pijanistica Diana Krall nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji 18. srpnja, a 15. kolovoza će na toj lokaciji koncert održati još jedna svjetska zvijezda, Eros Ramazzotti, doznaje se iz Festivala Opatija.

Diana Krall je prvi koncert u Hrvatskoj održala još krajem devedesetih godina, a ovdje se uvjiek rado vraća, kako sama ističe. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma i prodala ih u više od 15 milijuna primjeraka te je jedina jazz izvođačica koja je imala osam albuma na prvom mjestu Billboard Jazz Albumsa liste i osvojila je tri nagrade Grammy.

Počela je svirati s četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranima. Kao tinejdžerka dobila je stipendiju za prestižni Berklee College of Music u Bostonu, a potom seli u Los Angeles gdje upoznaje basista Raya Browna koji postaje njezin mentor. Uspješnu glazbenu karijeru počinje ozbiljnije graditi nakon izlaska prvog albuma u Kanadi 1993. godine. Njezin album “When I Look In Your Eyes” proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardove liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja i nominaciju za album godine gdje je svrstana uz bok Santani, Dixie Chiksima, TLC i Backstreet Boysima. Sama nominacija bila je veliki uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju, navodi Festival Opatija.

Svjetsku turneju počinje u travnju u SAD, a 16. srpnja će nastupiti na Ljetnoj pozornici u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija. Uz nju, svirat će Karriem Riggins na bubnjevima, Robert Hurst na kontrabasu, a kao poseban gost najavljen je Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar.

Eros Ramazzotti nastupit će u Opatiji u sklopu svoje velike svjetske turneje na kojoj promovira posljednji album „Vita ce n’e“.

Godine 1982. izlazi njegov prvi singl „Ad un amico“, a dvije godine nakon toga prvi put je nastupio na festivalu Sanremo s pjesmom „Terra promessa“, koja ga je promovirala u europsku pjevačku zvijezdu. 1985. godine je na festivalu Sanremo osvojio šesto mjesto s pjesmom „Una storia importante“, a sljedeće godine pobjeđuje na tom festivalu s „Adesso tu“. Njegova popularnost u svijetu od tada raste sa svakim novim albumom.

Surađivao je s glazbenim velikanima poput Luciana Pavarottija, Andree Bocellija, Carlosa Santane, Tine Turner i Cher.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI