Bože Vukušić objavio novu knjigu o bleiburškoj tragediji

Robert Anic/PIXSELL

Knjiga je skup kronološki poredanih činjenica zasnovanih na izvornim dokumentim bez zalaženja u ideološke analize.

Knjiga publicista Bože Vukušića glavnog tajnika PBV-a te autora više knjiga, među kojima je i “Tajni rat Udbe protiv hrvatskog iseljeništva”, “Čuvari bleiburške uspomene – Počasni bleiburški vod 1952.-2017.” predstavljena je u srijedu navečer u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

“Hrvatski narod je 1945. bio izručen zlu komunističkoga totalitarizma, a Hrvati su, nakon predaje, zbog izdaje izručeni i poslanu u smrt na križne putove”, rekao je svećenik Tomislav Markić. Istaknuo je kako je Crkva uvijek čuvala sjećanje na nevine hrvatske žrtve. “U srži kršćanske vjere je memorija”, rekao je Markić i dodao kako su “komunisti protjerivali sjećanje iz javne uporabe”.

Recenzent Miroslav Akmadža ocijenio je kako je knjiga skup kronološki poredanih činjenica zasnovanih na izvornim dokumentim bez zalaženja u ideološke analize, a recenzent Igor Omerza podsjetio je da je slovenski političar Janez Zemljarič htio uništiti Počasni bleiburški vod. “Vi Hrvati imali ste najjaču političku emigraciju i zato je naša slovenska Udba uživala veliki ugled u Beogradu”, rekao je Omerza i dodao kako treba učiniti sve da se više nikada ne pojavi takva zločinačka organizacija.

 

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI