Bivši Nirvanin menadžer izdaje novu knjigu o životu Kurta Cobaina

Povodom 25. godišnjice smrti Kurta Cobaina, bivši Nirvanin menadžer Danny Goldberg objavit će knjigu o njegovom životu pod nazivom “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain”, piše NME.

Knjiga bi trebala biti objavljena 2. travnja, a istražuje Nirvanin vrtoglavi uspjeh od 1990. do 1994., počevši od dana kad su se Goldberg i njegov kolega John Silva dogovorili da budu menadžeri grupe, pa sve do dana kada je Cobain počinio samoubojstvo.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma “Nevermind”, Cobain je u vezi s američkom rock glazbenicom Courtney Love dobio kći te se borio s ovisnošću.

Knjiga će uključiti intervjue s basistom Kristom Novoselicem, Courtney Love i drugima.

Goldberg je rekao kako je počeo raditi s Kurtom godinu ranije nego je “Nevermind” snimljen te je ostao uz njega sve do njegove smrti.



“Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorirati unutarnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući “Serving the Servant”, često sam se podsjetio Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini”, kazao je Goldberg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI