AKI RAHIMOVSKI ISPRAĆEN NA POSLJEDNJI POČINAK: ‘Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe’, emotivno mu poručila kćer Dina. Hus neutješno plakao pred odrom

Foto: Igor Soban

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas su se od Akija Rahimovskog oprostili neutješni članovi obitelji, te najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger, Neno Belan i brojni drugi.

Ispred Akijeva lijesa stoji posveta sa stihovima “Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija te mu žele odati počast, imaju priliku to učiniti kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta objavili su iz benda. To su proteklih dana učinili brojni građani i obožavatelji Akija i Parnog Valjka.

Emotivan govor je održao Hus koji se u nekoliko navrata morao zaustaviti jer se rasplakao.



“Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Mislim, je li moglo biti drugačije. Aki je udisao život punim plućima. živio je barem 2-3 života. Takva osobnost, morala je otići uz veliki prasak, kao supernova. Bio je i paun i klaun, sve što je trebalo. Davao je sve za lica ispred nas, za publiku. Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali. Bio je to vlak koji nije stajao. Uvijek je išao. Putovali smo brzo. Nadam se samo da je sada spokojan i da je našao mir koji je tražio, rekao je uplakani Hus nakon čega su suze krenule brojnim okupljenima jer je na razglasu izvedena Akijeva pjesma ‘Za malo nježnosti.’

Emotivni govor njegove kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

“Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek”, rekla je shrvana Dina.

“Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti”, poručila je.

“Volim te tata”, zaključila je svoj emotivni govor.

Zatim je krenula pjesma “My Way” velikog Franka Sinatre. Odsvirana je i otpjevana  makedonska pjesma Zašto si me rodila majko. Aki Rahimovski pokopan je uz pjesmu Sailing Roda Stewarta.

Podsjetimo Aki je iznenada preminuo u subotu 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu gdje je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog Valjka i neumorni glazbenik koji je kroz pet desetljeća karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI