KRIŠTO OTKRILA DETALJE SLUČAJA KOJI JE JAVNOST DIGAO NA NOGE: ‘Svakodnevne strašne predstavke na račun Poliklinike’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica i bivša predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Karolina Vidović Krišto novinarima je u Saboru otkrila da je, dok je obnašala tu dužnost, gotovo svakodnevno dobivala strašne predstavke na račun Poliklinike.

Ovaj slučaj je glavna politička tema u Hrvatskoj pa tako i u saborskim hodnicima.

“Na sjednici Odbora sam tražila da se glasuje da mi kao Odbor proslijedimo predstavke nadležnim institucijama i tada mi je srušen kvorum, no ja sam ipak sve te predstavke proslijedila nadležnim institucijama”, kazala je.

Nakon toga, dodala je, uslijedilo je nešto što ju je iznenadilo, a to su bili razni dopisi podrške Gordani Buljan Flander, ističući da se ovdje ne radi o tome da netko nekoga proziva i napada, nego da treba rasvijetliti što rade institucije.

“Svoj sam politički rad usmjerila na to da se pale nadzorne kamere, da se pale svjetla i vidi što se događa jer se zlo uvijek događa u mraku”, naglasila je Vidović Krišto.



Konstantno se blokira rasvjetljavanje tih slučajeva, što dovodi do toga da pate oni najslabiji, a to su djeca i to je nedopustivo, ocijenila je.

Na upit što je pisalo u tim predstavkama, Vidović Krišto navela je slučaj “potencijalnog seksualnog zlostavljanja djece” u kojem je otac čak na sudu priznao da je fizički zlostavljao dvije djevojčice u dobi od pet i osam godina.

Brakorazvodna parnica je, nastavila je, bila puno prije nego što je uslijedila spoznaja o seksualnom zlostavljanju i sve je to prijavljeno nadležnim institucijama, uključujući i DORH. “No, tri godine hrvatske institucije koje su bile dužne zaštititi djecu nisu rasvijetlile jesu li bile osnovane te optužbe”, rekla je Vidović Krišto.

Još je dodala da je u tom slučaju bilo sedam vještačenja stručnjaka koji su nedvosmisleno potvrdili kako je riječ o seksualnom zlostavljanju i da djecu treba zaštititi.

“S druge strane, imamo mišljenje Poliklinike koje se ne slaže s tim i to na temelju kratkog iskaza samo jedne od djevojčica te je zaključila da nema osnove, a hrvatski sudovi očito su uvažili samo mišljenje Poliklinike, što rezultira time da sada prijeti ovrha nad dvjema djevojčicama”, upozorila je Vidović Krišto.

Što se sudske odluke tiče, Vidović Krišto  je ustvrdila kako je evidentno da je ovdje riječ o cenzuri i grozi se od primisli da netko od suda može to zatražiti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI