KRIŠTO OPET BRILJIRALA U SABORU: Malenici i Plenkoviću sasula sve ‘pravosudne’ grijehe i otkrila zbog čega ljudi odlaze iz Hrvatske!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Saborska oporba raspravu o Strategiji borbe protiv korupcije iskoristila je u četvrtak kako bi ponovno ukazala na presudu u slučaju Fimi media i na to da je HDZ stranka osuđena za korupciju, na što su iz HDZ uzvraćali da ne postoji kolektivna odgovornost.

Rasprava je poprilično burna, a kao i uvijek jedan od energičnijih i žešćih govora prepunog kritike održala je nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto. 

Sve je objavila na svojoj Facebook stranici.


 

POLITIČKO I KORUMPIRANO PRAVOSUĐE UZROČNIK JE LOŠEG HRVATSKOG GOSPODARSKOG STANJA I SIROMAŠTVAMinistarstvo pravosuđa, primjerice, prema zakonu ima pravo na inspekcijski nadzor sudova, DORH-a – u konačnici ima pravo Saboru predlagati zakone, te je dužno na svaku spoznaju kršenja zakona reagirati.

Ministar pravosuđa je u proljeće ove godine – na vijest da su se suci u Splitu za vrijeme lockdown-a ilegalno družili s bivšim gradonačelnikom Splita, koji je sam u različitim slučajevima klijent tih istih sudova – izjavio da, ukoliko Vrhovni sud ne reagira, da će ministarstvo reagirati. Od toga je prošlo više od šest mjeseci. I što se dogodilo? Ništa.

Uzmimo samo djelovanje DORH-a, to jest njegovo ne-djelovanje, ali pogledajmo i kako bi DORH morao raditi, za što ga u konačnosti i plaćamo.

Vidjeli smo slučaj iz Austrije, koja je također država članica EU kao i mi. Tamošnje državno odvjetništvo je zbog osnovane sumnje na korupciju upalo u ured kancelara, a kancelar je na to podnio ostavku.

A DORH u Hrvatskoj?

Ako je pravosuđe rak-rana hrvatske države i društva – a jest – onda je DORH rak-rana pravosuđa. Jer, DORH sablažnjava hrvatsku i europsku javnost. DORH stvara opću nesigurnost. Donosi odluke koje nitko živ ne može razumjeti, koje jednostavno vrijeđaju zdrav razum. Jer, kako DORH može opravdati da slučaj Croatia osiguranja osam godina drži u ladici?

Kako može opravdati apsurd u slučaju zagrebačkih adventskih kućica, gdje tri tvrtke rade identične, prema mišljenju DORH-a, kriminalne aktivnosti, ali se istraga otvara samo protiv jedne tvrtke!?

Kako može otvarati istrage i pompozno u šest sati ujutro uhititi međimurskog župana, pod optužbom da je uzeo 10 tisuća kuna mita, a imaju slučaj u Plinacru gdje Pupovčev sljedbenik ima 15 tisuća kuna mjesečnu neto-plaću a da uopće ne dolazi na posao? Hoće li uhititi Pupovca ili Plenkovića koji su to naložili?

Je li DORH poduzeo išta oko Pandora-papersa i člana uprave HEP-a Marka Ćosića? Nije, jer ga Plenković štiti.

Dame i gospodo, kada kroničari i povjesničari jednom budu analizirali ovu fazu hrvatske države, onda će si opravdano postaviti pitanje – kako je moguće da su na ovu ogromnu količinu nepravde i bezakonja relevantni društveni čimbenici šutjeli? Zbog ove korupcije u zadnjih pet godina odselilo je pola milijuna hrvatskih građana! Zbog ove korupcije raspada nam se zdravstvo! Jedini rast je rast društvene depresije.

Doista, gospodo iz ministarstva pravosuđa, povijest vas ne će pamtiti po dobru. Ali isto tako budite sigurni – zbog vašeg rada na zaštiti korupcije i ne-vršenja svoje zakonske obveze kad-tad ćete položiti račune.

Protiv sam ovog dokumenta jer je apsurdan, lažan i besmislen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI