KRENULO JE: U USKOK DOVEDENI PRVI OSUMNJIČENICI! ‘Ni u snu ne bih mogao sanjati ovo’ kaže šokirani otac Matije Posavca

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Međimurski župan Matija Posavec i bivši čakovečki gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, osumnjičeni su u nepovezanim slučajevima – Posavec za primanje mita, a Kovač zbog insceniranja prijetnji smrću koje je tražio da istraži policija.

Policija i Uskok potvrdili su da su u petak ujutro “započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja”.

U policijskoj marici pod rotirkama na ispitivanje u prostorije USKOK-a stigli su u popodnevnim satima neki od jutros uhićenih. Još se ne zna je li među njima i međimurski župan Matija Posavec, javlja N1.

Iz policije su potvrdili i sljedeće:

“Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela”, izvijestila je policija.



Uskok je priopćio da će “nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost”.

Ivan Posavec, otac uhićenog međimurskog župana dao je izjavu za medije i bio je potpuno šokiran.

“Ni u snu ne bih mogao sanjati ovo. Cijeli život se pošteno borim, njega sam upozoravao, znao sam da je politika prljavi posao, rekao sam: ‘Kad ti god što treba, reci mi.’ Uvijek je bilo tako. Govorio je: ‘Sve je u redu, tata, ne brini…’ Sad mi ovo nije jasno. Je li to neka igra, namještaljka? Mislim da jest. On je predobar i pošten, moj sin. Da sam znao da će se to dogoditi nakon 12 godina njegove politike… Nisam mu branio da uđe, mogao je ostati u firmi, imam jednu zdravu firmu”, rekao je stariji Posavec.

“Sad bih mu poručio da dođe i sve ostavi, taman za te novce neka sjedi, ja ću mu plaću davati i raditi dokle god budem mogao. Navodno je dobio 10.000 kuna, nemam pojma zbog čega. Jutros smo se zadnji put vidjeli. Bila je policija tu, bio je pretres. Rekao mi je: ‘Ništa, tata, ne brini.’ Ni on, a pogotovo ja nismo to zavrijedili. Ako je u to umiješana politika, onda mi je žao što sam bio i u ratu zbog takve politike. Da neki ljudi uživaju puno toga, puno griješe i onda da je netko žrtveno janje”, rekao je, a prenosi Večernji list.

Nešto prije 20 sati na ispitivanje je u zatvorenom kombiju doveden i  Matija Posavec, javlja Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI