KREMLJ I RUSIJA ODGOVORILI: ‘Nuklearno oružje ćemo koristiti samo ako naše postojanje bude ugroženo’

Dmitrij Peskov ruski glasnogovornik, izjavio je da će Rusija koristiti nuklearno oružje samo ako je ugroženo njeno postojanje, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

Peskov je isto kasnije ponovio u razgovoru za CNN. Ruski glasnogovornik kaže da nitko nije mislio da će “specijalna vojna operacija” u Ukrajini potrajati samo nekoliko dana te da se cijela kampanja još uvijek planira. Na pitanja o nuklearnom oružju, koja se neprestano postavljaju od početka ruske invazije, Peskov je rekao da će ga Rusija koristiti samo ako bude ugroženo njezino postojanje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti. U skladu s naredbom, rusko ministarstvo obrane priopćilo je 28. veljače da su njezine nuklearne raketne snage te Sjeverna i Pacifička flota stavljene u pojačano borbeno dežurstvo, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Glasnogovornik kremlja također je ustvrdio da se “posebna vojna operacija” – službeni eufemizam Kremlja za rusku invaziju na Ukrajinu – “teče strogo u skladu s planovima i ciljevima koji su unaprijed utvrđeni”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI