KREMLJ I LAVROV ŽESTOKO PROZVALI HRVATSKU! Grlić Radman će drugi put morati birati riječi: ‘Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe’

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Rusija je uputila snažan prosvjed Hrvatskoj zbog uvredljivih i neutemeljenih optužbi ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao ratnim zločincem, priopćilo je rusko veleposlanstvo u Zagrebu.

“Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive”, kaže se u priopćenju.

Rusija prosvjeduje i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao “režimom” i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti.

“Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina”, kaže se u ruskom priopćenju.

U njemu se službeni Zagreb poziva da se suzdrži od izazivanja negativnih posljedica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.



“Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona”, kažu u veleposlanstvu.

Podsjetimo, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prošle je srijede u emisiji “A sada vlada” Hrvatskog radija izjavio da je Vladimir Putin počinitelj ratnih zločina i ponadao se da “ruski autokratski režim” neće biti duga vijeka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI