KREĆE SUĐENJE ZBOG SLUČAJA KOJI NAS JE SVE ŠOKIRAO: Malena Nikoll nasmrt pretučena, sud objavio na što će se fokusirati

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Na županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas počinje suđenje u slučaju malene Nikoll, koja je nasmrt pretučena.

Djevojčicu je majka nekoliko dana prije smrti odgurnula, pri čemu je malena pretrpjela fatalne ozljede glave i tijela, a i prije je bila emocionalno zanemarena te psihički i tjelesno zlostavljana. To je bio ogroman propust Centra za socijalnu skrb.

Suđenje će voditi sudac Slaven Vidmar, prenosi RTL. Saslušat će se brojni svjedoci, počevši od udomitelja i najbliže rodbine pa sve do djelatnika Centra za socijalnu Skrb Nova Gradiška te relevantnih stručnjaka.

Moraju se utvrditi sve okolnosti pod kojima je živjela malena Nikoll, koja je vraćena svojim biološkim roditeljima nakon što je dvije godine živjela s udomiteljima.

Nikoll je postala simbol svih propusta sustava, nakon čega je ministar Aladrović najavio sveobuhvatnu reformu. Sustav i dalje nije dovoljno dobro uređen te socijalni radnici poručuju da su na deseci djece trenutno u Hrvatskoj potencijalne nove žrtve ovakve tragedije.Tjedan dana prije početka suđenja u slučaju malene Nikoll Udruga Veronica Vera organizirala je prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i ispred Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

“Centar je ostao kamena srca, nije reagirao. Njihova je odgovornost na svjetlu dana. Ništa se od tad nije promijenilo, nitko ništa nije naučio”, poručila je tada Stela Prislan Fujs, dr.sc koordinatorica udruge i dodala kako se nada da će najavljena reforma socijalne skrbi donijeti pomake u radu sustava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI