KREĆE SE U OBNOVU: Započinje izgradnja 10 višestambenih zgrada na Banovini

Stožer Civilne zaštite odlučio je u Petrinji da će uskoro započeti izgradnja 10 višestambenih zgrada.

Državni tajnik središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek ističe da će gradnja po četiri zgrade početi u Petrinji i u Glini, te dvije u Topuskom, stoji u priopćenju Stožera.

Dodaje i kako je s izvoditeljima radova potpisano 216 ugovora za izgradnju obiteljskih kuća, da je još 98 njih u natječaju, od čega su s vlasnicima potpisana 54 ugovora.

Što se tiče nekonstrukcijske obnove do sada je projektantima dodijeljeno 6.992 kuće, od kojih je izrađeno 3.605 projekata, a obnovljeno 2.190 obiteljskih kuća. Trenutačno traju radovi na još 833 obiteljske kuće.

Donesene su 647 odluke o konstrukcijskoj obnovi, od čega su 22 ugovorene.Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je u obnovi Banovine ukupno ugovorio poslova vrijednih milijardu i 25 milijuna kuna, stoji u priopćenju.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izvijestio je da je od izmjene Zakona o državnom inspektoratu dobio 101 objekt za uklanjanje od čega je 99 objekata uklonjeno a dva su u postupku. Ukupno je do sada uklonjeno 529 objekata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI