KRAO HUMANITARNU POMOĆ: Otac Plenkovićeva savjetnika mora u zatvor

Darko Tomas/Cropix

Nekadašnji HDZ – ov načelnik Lobora Andrija Smetiško mora u zatvor na 10 mjeseci. Nepravomoćna je to Odluka Županijskog suda u Zagrebu donesena ovih dana. Smetiško je naime, osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca, a od toga 10 mjeseci mora provesti u zatvoru.

Bivši načelnik općine Lobor Andrija Smetiško optužen je za malverzacije općinskim novcem, ali i malverzacije novcem humanitarne uduge Pomoć u kući, a prema presudi sav novac, radi se o iznosu od oko 56.700 kuna mora vratiti općini, dok 309.300 kuna mora uplatiti u državni proračun. Toliko je piše zagorski.com uzeo od humanitarne udruge.

Smetiško će dobiti rok u kojem novac mora vratiti, ukoliko to ne realizira uvjetna kazna će mu se opozvati. Inače, istragu protiv Smetiška pokrenuo je 2016.godine Uskok, a teretilo ga se za nedjela koja je počinio u od 19. siječnja 2009. do 31. svibnja 2013. odnosno u mandatu načelnika. Zanimljivo, njegov sin Miroslav blizak je suradnik premijera Plenkovića, a prema pisanju ovog medija zanat je brusio i trgajući suparničke plakate kandidata za načelnika kojemu se prema riječima toga kandidata fizički prijetio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI