KOSOR SMATRA DA SU SE PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ DOGOVORILI OKO ŠEFA VRHOVNOG SUDA: ‘Bit će dosta tricky ako suci Vrhovnog suda predlože nekog drugog’

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Jadranka Kosor komentirala je strateški forum na Bledu i imenovanje novog predsjednika Vrhovnog suda.

Teško joj zamisliti da bi slovenski premijer Janez Janša i hrvatski premijer Andrej Plenković mogli postići dogovor.

Kaže kako je Janša dok je bio u opoziciji žestoko bio protiv arbitražnog sporazuma koji je ona dogovorila s Borutom Pahorom.

“Mi smo se nalazili u Bruxellesu i pokazao je apsolutno nerazumijevanje za hrvatski problem, odnosno deblokadu pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. I nakon toga je žestoko kritizirao arbitražni sporazum i dalje na tim stajalištima”, kazala je Kosor te dodala da je Hrvatska izašla iz tog sporazuma nakon što se pokazalo kako je kontaminiran rad Arbitražnog suda.

“Je li se u međuvremenu dogodilo nešto pa ćemo mi nešto od toga priznati, to bi Andrej Plenković trebao objasniti javnosti”, rekla je Kosor.



Smatra kako su se predsjednik Zoran Milanović i premijer dogovorili oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. To se kaže vidi u tome što se u posljednje vrijeme više ne napadaju, a predsjednik čak Vladu ne kritizira ni zbog spore obnove nakon potresa.

“Vidimo uspješne dogovore oko imenovanja i službi, tako da moguće je da postoji neka vrsta dogovora. To ćemo vrlo brzo vidjeti i nakon današnje odluke Vrhovnog suda i kakve će reakcije na tu odluku biti kakva god ona bila”, kazala je Kosor koja dodaje kako će biti neobično i ‘dosta tricky’ ako suci Vrhovnog suda predlože nekog drugog, a ne Dobronića koji je predsjednikov kandidat.

“Meni je neobično žao da je propuštena prilika da se Zlata Đurđević, kompetentna, sjajna, odlična i neusporedivo najbolja imenuje na tu funkciju, davno bi već počeli puhati neki novi vjetrovi da je ona na toj poziciji”, zaključila je Kosor za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI