KOSOR NE IZNENAĐUJE PREMIJEROVO PONAŠANJE: ‘Velik dio oporbe pokazao se nedorastao tom gardu Plenkovića i on to koristi’

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Bivša premijerka Jadranka Kosor za N1 je komentirala godišnje izvješće o radu Vlade.

Podsjetimo, u srijedu je izvješće u Hrvatskom saboru predstavio predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Istaknula je kako je ona očekivala takav njegov govor.


“To je stil gospodina Plenkovića, da se s određenih visina, za koje on smatra da mu pripadaju, obraća urbi et orbi, i građanima i zastupnicima i ponovno se vidio taj njegov prijezir prema parlamentu, kojemu on odgovara i koji ga bira. Tu pokazuje zapravo ‘s pravom vrstu’ osornosti. Kažem ‘s pravom’ zbog činjenice da je rejting HDZ-a neusporediv s rejtingom drugih stranaka i HDZ definitivno nema konkurenciju. Mi smo definitivno otišli u jednostranačje. I nakon istraživanja, nakon tužne presude HDZ-u, tužne jer sam i ja bila u toj stranci, osude stranke, činjenice da mora vratiti novac, rejting je nepoljuljan. On ima pravo da se, kad dolazi u Sabor, osjeća nadmoćno. Profil te rasprave dao mu je taj jedan prostor apsolutne sigurnosti”, rekla je bivša premijerka.

Dodala je kako Plenković u govoru nije spomenuo neuspješnu borbu protiv koronavirusa, kao i to da nije bilo ni riječi o lošoj situaciji u zdravstvu, s obzirom na nagomilane dugove. Smatra i da oporba nije adekvatno reagirala.“Velik dio oporbe pokazao se nedorastao tom gardu Plenkovića i on to koristi. Činjenica da predsjednik Vlade pompozno najavljuje povećanje minimalne plaće, a nema odjeka oporbe niti pitanja tko isplaćuje plaću u Hrvatskoj”, istaknula je Jadranka Kosor.

Na kraju je primjetila kako se “nisu postavljala dobra pitanja ni oko borbe s koronom i to je trebao biti forte rasprave, to se tiče ljudskih života, ali naravno i gospodarstva”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI