KOSOR JE PRIMIJETILA DA SE PLENKOVIĆ ČUDNO PONAŠAO: ‘Odavao je dojam lonca koji samo što ne prekipi’

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Bivša premijerka Jadranka Kosor kaže da bi se premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović sigurno dogovorili da su se sastali sami, a ne pred publikom. Smatra da je nakon svega jasno kako Plenković za to nije spreman.

“Ovo je prvi puta da nije bilo spremnosti ni mogućnosti za zajedničko priopćenje nakon takvih sjednica”, rekla je Kosor dodavši kako je običaj da kad predsjednik dolazi u Banske dvore, da ga dočeka premijer, a da to Plenković nije učinio.

Kazala je i kako se vidi iz onoga što je premijer govorio na konferenciji za medije, da Milanović nema pravo kada govori da Banožića huška netko drugi “jer je vidljivo i jasno da premijeru to nimalo ne smeta”.

Kazala je kako je znakovito da premijer nije izričito odgovorio kada je upitan ima li ministar njegovo povjerenje.

Stava je da je Milanović na sastanku bio u teškoj poziciji jer je premijer došao na pressicu u pratnji ministara dok je predsjednik svoja stajališta morao braniti sam, a da je znakovito da nije bilo Banožića.



“To je jako zanimljivo i ja mislim da je Banožić pušten da okolo pomalo, kada stvari izgledaju da bi se mogle smiriti, hoda s kanticom kerozina pa malo dolije da se stvari opet razbuktaju”, smatra Kosor.

Misli da je situacija nakon sastanka još gora i da je zajedničko sjedenje za stolom dodatno potpirilo ego vatru.

“Posebno mi se to činilo vidljivo kod premijera koji je htio ostaviti dojam ležerne osobe, namigivao je nekima, želio se šaliti s novinarima, želio je ostaviti dojam osobe koja je pobijedila, no meni je odavao dojam lonca koji samo što ne prekipi. To nije dobro ni za njega ni za te odnose. Nakon tog sastanka, koji je trebao otvoriti neka mala vrata kroz koja bi se iako mogli provući, pozatvarani su svi prozori i zakucani su daskama”, kazala je Kosor.

Istaknula je kako je moguće da se Hranja pokušava dovesti do ostavke.

“U povijesti ministara obrane, probajte zamisliti nekog ministra obrane u Tuđmanovo ili Mesićevo vrijeme koji bi donio odluku o zabrani korištenja resursa. Ministar je bio ministar, a vrhovni zapovjednik – vrhovni zapovjednik. Ovdje se u konačnici dovodi u potpuno nemoguću situaciju načelnik Glavnog stožera i mislim da bi na kraju svega moglo doći do toga da Hranj da ostavku i mislim da bi to mogla biti intencija iza svega. Hranj ipak čuva vojsku, vojnike, nakon toga bismo došli u krizu jer se Plenković i Milanović ne bi mogli složiti jer bi obojica tražili da to bude osoba od povjerenja i potpuno lojalna jednom ili drugom”, rekla je Kosor za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI