KOSOR JE JAKO ZABRINUTA, NIJE JOJ TO BILO UGODNO ČUTI! ‘Ovo je prekretnica za svijet, Putina i njegove poruke doista treba shvatiti ozbiljno’

Srdjan Vrancic/Cropix

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je prvo veliko obraćanje naciji nakon rata u Ukrajini te je uz sve druge poruke koje je poslao i uputio u jutrošnjem obraćanju, naredio djelomičnu mobilizaciju te je zaprijetio Zapadu ističući da Rusija ima jače oružje za masovno uništenje od NATO-a.

“Podsjetila bih na vrijeme uoči napada na Ukrajinu, kad su gotovo svi analitičari, političari i novinari govorili da neće biti napada. Mislim da treba uzeti ozbiljno to što Vladimir Putin govori. Ta najava djelomične mobilizacije govori da je vrlo nezadovoljan učincima i situacijom u Ukrajini sa svoje pozicije, pozicije agresora. Ovo je ozbiljan svjetski trenutak i svi koji znaju misliti, mislim na svjetske državnike, moraju uložiti apsolutne dodatne napore da se taj rat zaustavi”, rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Budući da je Ukrajina od EU dobila status zemlje koja bi jednog dana mogla postati članica, mislim prije svega na reakciju EU i lidera koji imaju kakav-takav autoritet, a odlaskom Angele Merkel taj se broj smanjio, te na SAD. Svi moraju učiniti sve da naprave prvi korak da se počne razgovarati o prestanku rata.

“Ovo prelazi neke granice podnošljivog, tim više što dolazi zima, a Rusija prijeti prekidom dotoka plina, što se prelijeva na cijelu Europu. Sasvim je sigurno da Rusija trpi od sankcija, ali trpjet ćemo, i to nesagledivo, i mi”, kazala je Jadranka Kosor za Večernji.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI