Košić prokomentirao požar Notre-Dame: “Nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi?”

Osvrnuvši se na požar u pariškoj katedrali Notre-Dame biskup se zapitao nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi?

Biskup Vlado Košić predvodio je u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku, misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda, a pritom je iznio i svoja razmišljanja o požaru katedrale Notre-Dame.

Osvrnuvši se na požar u pariškoj katedrali Notre-Dame biskup se zapitao nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi?

“Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti. Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske!”, rekao je Košić kako izvješćuje IKA.

“Koliko smo mi spremni za borbu s tim – možemo slobodno reći: zlim – silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice – u toj borbi smo na prvoj crti. Imajući sve to na pameti, dragi svećenici i đakoni, želim vam svima danas reći veliko hvala! Samo zajednički i u međusobnom povjerenju možemo pobjeđivati u borbi u kojoj se nalazimo. Hvala vam na razumijevanju, na potpori i zajedništvu! Svi smo dužni, u zajedništvu i slozi činiti sve što možemo za Krista i na dobro Crkve”.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI