KORONAVIRUS U SUSJEDA: Slovenija zabilježila pad novozaraženih

U Sloveniji je u zadnja 24 sata 5 ljudi umrlo od posljedica covida-19, uz 860 novozaraženih.

Također, slovenska vlada je na prioritetnu skupinu za cijepljenje vlada uvrstila i maturante srednjih škola kako bi se smirenije mogli pripremati na i inače stresne završne ispite.

Odluka o cijepljenju maturanata kao prioritetne skupine donesena je unatoč nekim rezerviranim stajalištima.

Cijepljenje za maturante je kao i za ostalo stanovništvo na dobrovoljnoj osnovi, počet će krajem idućeg tjedna, a uz njih će biti cijepljeni i njihovi roditelji, a cijepit će se raspoloživim cjepivom.

Slovenska vlada objavila je u petak da je u zadnja 24 sata s 4553 testa potvrđeno 860 novozaraženih, što je 20,2 posto pozitivnih nalaza od svih testiranih – broj novozaraženih znatno je manji nego prije 7 dana kad je iznosio visokih 1279, premda je incidencija novih zaraza još dosta visoka e iznosi 290, kazao je predstavnik vlade Uroš Orbanija.



Međutim, stanje u bolnicama još se ne smiruje i trenutno je u njima 639 oboljelih, 15 više nego dan ranije, a na intenzivnim odjelima 152, dva više nego jučer te također treba istaknuti kako je u Sloveniji prvu dozu cjepiva do sada primilo 360.450 ljudi, a dvije 136.582, odnosno 6,5 posto stanovništva, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI