KORONA UZELA JOŠ JEDAN ŽIVOT: Preminula štićenica splitskog Doma za starije

Foto: Cropix

Stožer civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije danas je na svojoj redovnoj konferenciji za medije objavio kako je jutros je KBC Split preminula jedna od korisnica Doma za starije, u kojem je neki dan došlo do proboja koronavirusa u sustav. Imala je 93 godine, a bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i šteku bolest srca.

Također, na konferenciji su kazali kako je u Splitu je 20 novooboljelih, kazao je ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

Prema podacima koje je Hrvatski stožer civilne zaštite objavio u četvrtak, u Hrvatskoj je ukupno 1407 oboljelih od koronavirusa. Od početka epidemije preminulo je ukupno 20 ljudi.

Ministrica Vesna Bedeković rekla je jutros kako je u splitskom Domu za starije koronavirusom zaraženo 42 štićenika, od kojih je dvoje u teškom stanu i na kisiku su. Zaraženo je i osmero djelatnika.

“Razgovarala sam s Capakom i Berošem i svi smo se pitali koji su putevi ulaska virusa. Prema epidemiološkoj slici postoji mogućnost da je virus ušao preko zaposlenika. Jedna od preporuka je bila da se zaposlenici dijele u dvije skupine i da se svaka dva tjedna mijenjaju. Koliko god mi to željeli ne možemo hermetički zatvori domove”, rekla je Bedeković u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI