KORLAET OPET MORAO O MURALU: ‘Radi se o velikom nesporazumu, nitko ne spori da je Vukovar Grad heroj’

Foto: Pixsell

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića ponovno se osvrnuo na brisanje murala posvećenog Gradu heroju u novozagrebačkom naselju Savski gaj zbog kojega su prosvjedovali branitelji, građani i BBB-oysi koji su napravili novi mural na istoj lokaciji.

Jedan nezadovoljni građanin došao je ispred Gradske uprave i velikim slovima sprejem napisao: “HR=VUKOVAR=HR”.

Korlaet kaže da ne misli da je netko pogriješio.


“Došlo je do jednog velikog nesporazuma. Nitko ne spori da je Vukovar Grad heroj i nitko ne spori da je 204. brigada herojska brigada. Stojimo iza toga. Ovo što se dogodilo je nespretan splet okolnosti koji je doveo do situacije u kojoj se mi prozivamo za nešto za što zaista ne snosimo odgovornost”, istaknuo je Korlaet u Dnevniku N1 televizije.

Govoreći o problemu odlaganja glomaznog otpada, rekao je da je u Uniji Novoj ukupno 480 tona glomaznog otpada i podsjetio da rok ugovora ne ističe sutra već u utorak, 2. studenog.“Mi ćemo sutra isprazniti tijekom dana sav taj otpad. Mislim da nema razloga za prosvjed. Mislim da će se građani Sesvetskog Kraljevca vidjeti da ćemo održati riječ. Otpad ćemo odvesti na plato Jakuševcu. Otprilike cijela ta količina i malo više stane na taj plato”, rekao je.

U Zagrebu postoji 20 reciklažnih dvorišta. U šest se prima glomazni otpad, a u ostalim sve ostale vrste otpada, govori.

Neće, kaže Korlaet doći do zakrčenja grada otpadom.

“Plato je prije svega namijenjen razvrstavanju tog otpada, ali sada ćemo tamo odlagati privremeno. Mi mijenjamo projekt za Jakuševački plato. Drobilica je nabavljena i stoji na Jakuševačkom platou. Ishođenje dozvola je upravni postupak koji traje”, kazao je zamjenik gradonačelnika Tomaševića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI