KORDIĆ IZ UDRUGE SOS ZAGREB: ‘Nije bio blagonaklon po pitanju obnove! Nema volje, hrabrosti a niti znanja’

Screenshot N1

Igor Kordić, potpredsjednik udruge SOS Zagreb koja pokušava utjecati na ubrzanje obnove, a koje zasad još nema, rekao je za Dnevnik N1 televizije kako je “tempiranje rušenja pred samu dvogodišnjicu potresa namjerno kako bi se fokus javnosti preusmjerio na to da se nešto radi, a zapravo se ništa nije napravilo”.

Izmjene zakona donijele su bitnu promjenu – da su se imovinsko-pravni odnosi maknuli s dnevnog reda, rekao je. Sufinanciranje države od 100 posto također je bitan pomak, dodaje. “Zakon je samo papir i ako se isti ne provodi onda je to mrtvo slovo na papiru. A zasad je mrtvo slovo na papiru. Dionici nisu posloženi kako bi se ovom krizom moglo upravljati po vertikali, nego je to niz horizontala s vertikalama i nema jedne glave koja donosi odluke”, naveo je.

“Od samog starta je ključno to da nema dovoljno političe volje, pa ni vizije, a potom ni hrabrosti i znanja, svega što je potrebno za nešto što nam je svima došlo nenadano… Ali ako se ne vidi da je ovo strateško pitanje i države, a ne samo pojedninca i grada, onda su tu i neki drugi problemi koji su njima prepreka da bi donosili odluke”, komentirao je potpredsjednik udruge SOS Zagreb.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI