Končar dobio posao vrijedan 14,3 milijuna eura u Sjevernoj Makedoniji

Boris Kovačev/Cropix

Končar – Inženjering za energetiku i transport je sklopilo ugovor za projekt izgradnje nove Transformatorske stanice  400/110 kV Ohrid u sklopu investicijskog ciklusa Operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava Sjeverne Makedonije, prenosi privredni.

Ugovor vrijedan 14,3 milijuna eura u Vladi Republike Sjeverne Makedonije potpisali su generalna direktorica MEPSO-a Eva Šukleva i predsjednik Uprave Kkončar KET-a Goran Leci. Izgradnja TS 400/110 kV Ohrid izuzetno je važan projekt za MEPSO koji će omogućiti međunarodnu konekciju sa susjednom Albanijom na 400 kV naponskoj razini, čime će se dodatno osnažiti elektroenergetski sustav regije.

Ugovoreni projekt obuhvaća kompletnu izgradnju novog 400/110 kV postrojenja, izradu projektne dokumentacije, isporuku, montažu, ispitivanje i puštanje u pogon primarne i sekundarne opreme. U sklopu projekta oprema se i drugi kraj dalekovoda TS 400 kV Bitola.

Projekt izgradnje TS Ohrid nastavak je poslovne suradnje s Makedonskim operatorom prijenosnog sustava za koji smo proteklih godina uspješno završili nekoliko projekata te smo sigurni da ćemo i na ovom projektu opravdati ukazano nam povjerenje, istaknuo je Leci.

“Izgradnja ove trafostanice predstavlja jedan od najvećih projekata u području prijenosa električne energije i ponosni smo što je KONČAR svojim referencama i iskustvom postao važan partner u njegovoj izgradnji”, kazao je Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končar – Elektroindustrije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI