KONAČNO SE I ON OGLASIO: Vođa SDP-a ne zna kakva je sudbina ‘osramoćenog’ Kovača! ‘Ne osjećam se izigrano, nego blesavo’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, komentirao je akciju policije i USKOK-a u Čakovcu, gdje je uhićen SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Upitan hoće li Kovač snositi sankcije zbog svega, Grbin je rekao da je jedan segment cijeloga slučaja neprimjereno.

“Pokušavalo se pokazati da je ovo sve jedan te isti slučaj, a to naprosto nije tako. Ne mogu reći da sam sretan načinom na koji je postupilo jučer Državno odvjetništvo, ali mogu reći da svatko tko je kriv za kaznena djela za to mora odgovarati, bez obzira iz koje je stranke”, rekao je Grbin.


Novinari su potom predsjednika SDP-a pitali osjeća li se izigrano zbog Kovačeva poteza.

“Mi smo mu došli dati potporu i da smo u toj situaciji, to bih ponovno učinio, jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati. Prijetnja u političkom životu nije dopuštena. Međutim, ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se to doista dogodilo, onda je to loše. Izigran? Ne, ali blesavo da”, rekao je Grbin, dodavši da postupak protiv njegova stranačkog kolege nikako nije ugodan osjećaj,”. 

“Ja ću s kolegom Kovačem razgovarati, a nakon tog razgovora obavijestit ću stranačka tijela, a onda nakon toga i javnost”, rekao je Grbin, odgovarajući na pitanje kakva će biti sudbina Stjepana Kovača u SDP-u.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI