KOMUNISTI U GRAZU OSVOJILI VLAST! Nova gradonačelnica u uredu drži sliku Tita i Jovanke!

Foto: Elke Kahr/ Facebook

Elke Kahr (59) iz Komunističke partije Austrije u nedjelju je na lokalnim izborima u Grazu osvojila vlast.

Drugarica Kahr iskoristila je veliku apstinenciju birača koja je zabilježena u Grazu i cijeloj Austriji i postala šefica grada kojeg već sad u šali zovu Staljingraz.

Naime, Graz je trenutno jedini grad u Europi u kojem će na vlasti biti komunisti. Međutim, Kahr ne želi imati nikakve veze s drugom Staljinom, draži joj je jedan nama bliži drug.

“Postoji jedna pjesma od Johna Lenona – ‘Working class hero’, to je meni bila glavna motivacija, da ljudi, neovisno otkud su, jesu li muškarac ili žena imaju jednake mogućnosti, trebamo izbjegavati nepravednost, jer postoje ljudi koji već od rođenja imaju ograničene šanse u životu, njihove šanse nisu jednake”, rekla je Kahr za RTL.

O hrvatskoj političkoj sceni ne zna puno, ali zato zna Josipa Broza Tita čiju sliku s Jovankom ima u svom uredu.



“Ja ću ovih dana napuniti 60 godina i za Tita znam još od djetinjstva, nekoliko sam puta još kao dijete bila u Jugoslaviji. Za mene se ta država raspala na najtužniji mogući način. Jasno da nije bilo sve savršeno, ali Tito je bio okvir koji je sve to povezao, meni se čini da za vrijeme Jugoslavije nije bilo toliko bitno jesi Bosanac, Crnogorac, Hrvat, Slovenac, Srbin, postojao je okvir koji je povezao različite kulture, različite religije i to je napravio upravo Tito. Za mene je od svih bivših socijalističkih država u ovom dijelu Europe, za mene je Jugoslavija bila najbliže tom mom idealu“, objasnila je Kahr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI