KOMŠIĆ ŽESTOKO IZVRIJEĐAO MILANOVIĆA! Častio ga je kao nikada do sada: ‘Pa znate i Kaligula je imenovao konja za senatora

Foto: Ante Cizmic/Cropix

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik Demokratske fronte Željko Komšić u najnovijem intervjuu za portal Klix govorio je o nadolazećim izborima koji će se u BiH održati za dva tjedna, ideji građanske države koju propagira, kako je vidi, međutim, nije se propustio dotaknuti ni Zorana Milanovića, kojeg je u intervjuu izvrijeđao.

Na pitanje o ‘utopističkoj’ građanskoj državi koju propagira, unatoč etničkom konceptu i elementu koji je u BiH itekako prisutan te unatoč tome što mu politički oponenti zamjeraju i tvrde da kao član Predsjedništva nije puno učinio u prethodne četiri godine, Komšić je kazao kako je njemu “to sve legitimno”.

“Ja nemam problem s tim da ljudi imaju suprotan stav od onoga za što se ja borim i zalažem. Ali ja se ne konfrotiram s hrvatskim političkim faktorom, ja se u suštini konfrontiram s HDZ-om, HNS-om, željom Zagreba da vlada ovom zemljom na način na koji Beograd vlada, odnosno ja se konfrontiram prvenstveno sa UZP-om.

Obrušio se na hrvatskog predsjednika Milanovića.

Odgovarajući na pitanje o odnosu Milanovića prema Bosni i Hercegovini, s obzirom da se ciklično ponavljaju njegove izjave koje izazivaju dosta reakcija, pogotovo kad je u pitanju genocid u Srebrenici, Komšić je bio prilično neugodan.



Naime, na pitanje što on misli da se promijenilo u Milanovićevoj glavi u odnosu prema BiH, budući ga je podržavao kada je Komšić bio u SDP-u, rekao je:

“Ne znam što se promijenilo, ja nisam taj ekspert, neki doktor Freud pa da sve to razaberem. Ali ja to ovako promatram, na primjer Kaligula je imenovao konja za senatora, a u demokraciji se zna desiti da narod izabere magarca i jednostavno, vi to morate istrpiti jer je to demokracija. Ali kako je prošao i nestao Kaligulin konj senator, tako nestanu i magarci. S vremena na vrijeme samo treba istrpiti to.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI