‘KOMESARKA’ AHMETOVIĆ OPET UDARA NA PLENKOVIĆA: Jedna stvar je jako naljutila! ‘Drage žene, niste bitne kao njegova karijera’

Foto: Damir KRAJAČ/CROPIX

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, tijekom gostovanja na N1 govorila o pravu na pobačaj u Hrvatskoj. Kaže da je čude komentari u kojima se spominje zabrana pobačaja.

“Mene čude komentari gdje se spominje zabrana pobačaja. Naime, to uopće nije na stolu i o tome ne bi trebalo raspravljati. Suludo je stavljati u javnost takvu formulaciju i mogućnost zabrane pobačaja”, kazala je.

Premijer Andrej Plenković je danas na sjednici vlade komentirao i presudu Vrhovnog suda u SAD-u kojom je pitanje zakonitosti pobačaja prepušteno saveznim državama. Plenković je rekao da nema govora o zabrani pobačaja ni referendumu kojim bi se ograničio pristup pobačaju.

Dodao je da se u vladi zalažu za zaštitu života te da misle da život počinje od začetka, ali da isto tako poštuju pravo žene na izbor. Ahmetović se osvrnula na Plenkovićeve izjave i rekla da je to vrlo jasna poruka premijera svim ženama Hrvatske.

“Drage žene Hrvatske, Andrej Plenković vam poručuje da trenutno niste toliko bitne koliko je bitna njegova karijera u Europskoj komisiji. Plenković se boji desnice unutar vlastitih redova i zbog toga opasno pliva, ali boji se najviše da ne padne ovdje u Hrvatskoj jer to znači i pad njegove karijere u EU. Nažalost, zbog europske političke karijere Andreja Plenkovića na čekanju su ženska osnovna ljudska prava”, rekla je Ahmetović.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI