KOMEMORACIJA ZA SRPSKE CIVILE: ‘Svi ubijeni, ostali su u uvjerenju da im se ništa neće dogoditi na njihovoj zemlji’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće i općina Kistanje u utorak su organizirali Dan sjećanja na srpske civile ubijene 27. kolovoza u selu Gošić i 28. rujna 1995. godine u selu Varivode.

Uz saborskog zastupnika i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, na komemoraciji su sudjelovali i predstavnici Vlade, saborska zastupnica Anja Šimpraga, načelnici dalmatinskih općina, kao i predstavnici Grada Knina i Šibensko-kninske županije.

“Svi ubijeni, ostali su u uvjerenju da im se ništa neće dogoditi na njihovoj zemlji i svome ognjištu. Oni koji su dali obećanje, nisu ih zaštitili. Ovdje gdje dana stojimo, mještani su postali meta i njihovi životi su tragično prekinuti”, rekla je Šimpraga.

“Iako su Varivode od strane DORH-a označene nacionalnim prioritetom, do istine i pravde u ovom predmetu nije došlo. I dalje nema osumnjičenih ni optuženih, a ni osuđenih. Od 2012. godine do danas podignuta je samo jedna optužnica za ratni zločin iz 1995., koja je rezultirala pravomoćnom sudskom presudom. To je poražavajuće”, kazao je Milošević.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI