KOME JE TO U INTERESU? Češki mediji šire lažnu vijest o masovnoj pojavi meduza na hrvatskoj obali!

Foto: Bozo Radic / CROPIX

Kako se bliži turistička sezona tako se sve više stranaca raspituje na dolazak na odmor u našu zemlju. Unatoč naporima Hrvatske turističke zajednice u promociji naših turističkih odredišta, uvijek se dogodi nešto što baca sumnju na sigurnost i kvalitetu naših odredišta.

Tako se posljednjih dana u češkim medijima pojavila vijest da su “hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu”, piše Glas Istre.

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia “prekrivene prozirnim ljigavim želeom”.

Na taj način žele sugerirati svojim sugrađanima da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

Ta lažna informacija uznemirila je goste iz Češke i Slovačke koji su Turističkoj zajednici Istarske županije počeli slati upite. Jedan Slovak je rekao da je početkom lipnja planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na našoj obali.



Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević istaknuo je kako su zbog cijele situacije ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima “o stvarnom stanju u Jadranu’”. Zbog toga su zatražili i mišljenje struke.

Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Direktor istarske Turističke zajednice napominje kako “nema nikakve opasnost za kupače te je vijest o masovnoj pojavi meduza lažna”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI