KOLOVOZ JE, A OBALE KRCATE: Kraj sezone se ne nazire

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, Ilustracija

Turistička sezona 2021. godine znatno je bolja od očekivane, a iako se bliži kraj osmog mjeseca, kada turizam polako jenjava, navala na obalu ne prestaje.

U turističkim odredištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podatcima turističkih ureda, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gdje se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slijede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela, Podgora i ostala turistička mjesta.

Hoteli su puni kao šipak, slobodnih kreveta naprosto nema te se izrazito preporučuje rezervacija smještaja.


Očekuje se i vrlo dobra posezona. Slobodnih kreveta ima kod privatnih kućevlasnika u Primorju, ali krevet više se i dalje traži na Rivijeri.
Na prometnicama i u trajektnim pristaništima i dalje su gužve. Promet je pojačan i na Jadranskoj magistrali te se vozi u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas kao i za dvije sutrašnje prijepodnevne plovidbe je popunjen, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen, a prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u jutarnjim plovidbama.

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i pol sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s otoka Hvara.Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim dijelom su popunjeni, dok prema svim pravcima autobusi u odlasku su uglavnom popunjeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI