KOLONA SJEĆANJA PONOVNO NA UDARU: ‘Za dva tjedna vidjet ćemo hoće li Vukovar biti novo žarište’

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zamjenica Krunoslava Capaka, Ivana Pavić Šimetin komentirala je hoće li okupljanje velikog broja ljudi u Koloni sjećanja u Vukovaru utjecati na širenje zaraze.

“To ćemo tek vidjeti, uvijek moramo pričekati da prođe neko vrijeme da vidimo efekt jednog takvog velikog okupljanja. Ono što je tu svojevrstan plus u odnosu na druga velika okupljanja jest činjenica da je to ipak bilo na otvorenom, tako da se možda neće tako jako odraziti na epidemiološku situaciju. Ali to ćemo vidjeti tek za oko dva tjedna”, kazala je gostujući u  Studiju 4 HRT-a.

Komentirala je i prigovore da se različitim preporukama za slična okupljanja šalje zbunjujuća poruka građanima. Kaže da se svako okupljanje gleda odvojeno jer nije isto događa li se okupljanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Potom se osvrnula na trenutnu epidemiološku situaciju i brojke novozaraženih u ovom tjednu.

“Mi bismo voljeli da ove brojke pokazuju da smo dosegli vrhunac četvrtoga vala s obzirom na to da su ovotjedne brojke vrlo slične onima od prošloga tjedna, odnosno nemamo više taj porast u odnosu na prethodni tjedan, ali zapravo će nam to pokazati dani koji su pred nama. Teško je to sa sigurnošću tvrditi zato što smo već imali situaciju da se smirilo pa nam se činilo da je to možda to, ali je nastupio daljnji porast. Ovaj tjedan je sličan prethodnom tjednu, prošli tjedan je bio veliki porast u odnosu na prethodna dva tjedna. Kada gledamo zadnja dva tjedna u odnosu na prethodna dva tjedna, to je porast od oko 70 posto, ali ovaj tjedan je izrazito sličan prošlom”, izjavila je Pavić Šimetin..



 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI