Kolinda se pridružila Milanoviću u New Yorku nakon što ju je okrivio da se ugurala

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović proteklih je dana u sklopu hrvatskog izaslanstva boravila u New Yorku gdje se održavala Opća skupština UN-a, a kako nije bilo poznato što je tamo radila, otkrila je više detalja o svojim poslovnim aktivnostima.

“Bila mi je čast obratiti se danas na sastanku Ujedinjenih naroda na visokoj razini o prevenciji, pripravnosti i odgovoru na pandemiju u ime Odbora za praćenje globalne pripravnosti”, napisala je Grabar Kitarović, pa je istaknula: “Naglasila sam da je svijet u opasnosti od ponovnog ulaska u fazu zanemarivanja ciklusa panike i nemara koji je predugo karakterizirao naš odgovor na pandemije i hitne zdravstvene situacije.”

Kolinda se oglasila o navodnoj ruskoj sabotaži: ‘Svi su se toga uhvatili, to sam rekla onako usput’

“Dok se Odbor za praćenje globalne pripravnosti zalagao za snažniju političku deklaraciju, sada potičemo države članice da daju prioritet neovisnom praćenju u tekućim pregovorima o reformama u vezi s pandemijom. Drugo kritično razmatranje u ovim raspravama mora biti pravičnost.Jednakost je previše važna da bi bila dobrovoljna, da bi je određivali ekonomska moć, tržišne snage i konkurencija. Moramo pokazati predanost temeljenu na pravilima rada za zajednički interes po pitanju prevencije pripravnosti i odgovora na pandemiju”, dodala je u objavi na svom Facebook profilu u srijedu.

Milanović: Opet se tamo ugurala

Naime, bivša predsjednica je u jednom britanskom podcastu ustvrdila da su Rusi “hibridnim akcijama” utjecali na izbore koje je izgubila, a što je negirao predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon što se predsjednik Zoran Milanović ranije osvrnuo na njezinu izjavu:

Kolinda otkrila veliku tajnu, o tome nije govorila: ‘Rusija se umiješala u naše predsjedničke izbore’

“Drugi album grupe Clash ‘Give them enough rope…’ pa će se sami objesiti. Znači, dajte im dovoljno štrika pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome.”

“Razumijem da se želiš oprati od nekih stvari, ali nemoj prljati nas. Ne znam koji je razlog, pitajte nju. Ili ću je ja na Općoj skupštini u New Yorku pitati, opet se ugurala tamo”, izjavio je predsjednik koji je tada otkrio da će Kolinda Grabar Kitarović također boraviti u New Yorku.

Tko i što prijeti sigurnosti Kolinde Grabar-Kitarović? Obavještajci donijeli odluku: ‘Oni su odgovorni za moj život 24 sata dnevno’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI