Koliko košta ljudski život u Hrvatskoj? Neplaćeni godišnji odmor dok je u pritvoru!

screenshot Facebook

Djelatnici Hrvatskih autocesta Ivani Teni Gotovac Soldić, koja je u Splitu automobilom usmrtila studenticu Mariju Čorić, odobrili su jednomjesečni neplaćeni godišnji odmor zbog odlaska u pritvor, potvrdili su Jutarnjem listu iz HAC-a.

Njen odvjetnik uputio je zahtjev za odmor u skladu sa Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom HAC-a. Prema tom ugovoru, zaposlenik Hrvatskih autocesta u slučaju kada završi u pritvoru zbog kaznenog djela mora u roku od tri dana obavijestiti poslodavca o prvom danu pritvora i zatražiti neplaćeni dopust.

Podsjetimo, prema nepotvrđenim iskazima svjedoka, vozačica Gotovac Soldić se u utorak 23. listopada oko 21.25 sati spuštala Poljičkom cestom u Splitu i utrkivala se jednim taksi vozilom tako što ga je pretjecala i ubacivala se ispred njega. Upravo je to zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, bilo kobno za nesretnu djevojku.

U trenutku kada je Marija prelazila cestu na pješačkom prijelazu, pijana vozačica je nastavila juriti cestom i prošla kroz crveno svjetlo na semaforu. Vozačica je pobjegla, ostavila automobil 500 metara dalje i otišla kući. Prilikom privođenja, policiji je tvrdila da ona te večeri nije bila za volanom i da joj je auto ukraden. Prilikom uhićenja, izmjereno joj je 1,1 promil alkohola u krvi.

Pritvorena je, a protiv nje je podignuta kaznena prijava zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI