KOJI ĆE BITI POTEZ ŠVEDSKE? Erdogan najavio izručenje 73 terorista, Andersson izjavu nije ni potvrdila ni negirala

Foto: Guliver Images

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je Švedska spremna izručiti Turskoj 73 terorista, ako bi to značilo da postane članica NATO-a. Švedska premijerka Magdalena Andersson odbila je to demantirati.

“Bila sam ministrica osam godina i nikada nisam govorila o tome što je rečeno za pregovaračkim stolom. I ovo sada me stavlja u tešku situaciju”, izjavila je Andersson.

“U svim izručenjima nastavljamo slijediti švedsko i međunarodno pravo i, naravno, Europsku konvenciju o izručenju”, ranije je izjavila Andersson.

Podsjetimo, na NATO samitu u Madridu, Švedska i Finska potpisale su sporazum prema kojemu su spremno proučiti turske zahtjeve o izručenjima.

“Kao zemlja koja se gotovo 40 godina bori protiv separatističkog terorizma i kojoj je terorizam odnio na tisuće djece, nemamo strpljenja za prodavanje magle. Memorandum s Finskom i Švedskom je diplomatska pobjeda za Tursku”, kazao je tada turski predsjednik Erdogan.“Obećanje Švedske je izručenje 73 terorista Turskoj. Prije svega, PKK, YPG, PYD, FETO, oni moraju biti izbrisani. Moraju dovršiti zakonske regulative u vezi s tim što je prije moguće”, nastavio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI