KOD ŠPILJE ZEČICA NESTAO SPELEORONIOC! Na terenu ronioci Interventne jedinice policije, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Lučka kapetanija, a MORH daje i podvodno vozilo

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu kako je podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice upućeno u pomoć za traganjem speleoronioca kod Modriča.

“Autonomno podvodno vozilo Remus 100 iz sastava Hrvatske ratne mornarice upućeno je u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na područje Modrič kod špilje Zečica (Podvelebitski kanal) gdje traje akcija traganja za nestalim speleoroniocem.

Podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice angažirano je u skladu odobrenjem ministra obrane Marija Banožića, a temeljem traženja Hrvatske gorske službe spašavanja”, stoji u priopćenju.

Ranije je PU zadarska izvijestila kako je u moru u Podvelebitskom kanalu u tijeku istraga na području Modrič za nestalim speleoroniocem, čiji je nestanak dojavljen sinoć oko 19,30 sati.

Odmah po dojavi na mjestu događaja su upućeni policijski službenici. U potrazi za nestalim speleoroniocem sudjeluju policijski službenici ronioci Interventne jedinice policije, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te Lučka kapetanija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI