KOD KUPRESA OSKVRNULI SPOMENIK POGINULIM VUKOVARCIMA! Divljački razbili postolje, razbacali vijence i svijeće te spalili hrvatsku zastavu!

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomen obilježje poginulim Vukovarcima nedaleko od Kupresa kod kojega je prošloga tjedna hrvatski predsjednik Zoran Milanović položio vijenac i zapalio svijeće, izvijestio je četvrtak MUP Hercegbosanske županije.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije izvijestili su da se “intenzivno traga za počiniteljima”.

Zapaljena je hrvatska zastava, razbijeno je postolje u obliku križa te su razbacani vijenci i svijeće koji su tamo postavljeni u znak poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima.

Policija je na mjestu izgreda na Kupreškome polju obavila očevid i pronašle ostatke spaljene zastave, te utvrdila oštećenja uz spomen obilježje na mjestu gdje se polažu vijenci i pale svijeće.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Prošloga tjedna je ispred spomen obilježja poginulim Vukovarcima vijenac položio i svijeću zapalio hrvatski predsjednik u sklopu ceremonije obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja ovoga mjesta od srpskog agresora.Petnaest hrvatskih pripadnika postrojbe ‘Žuti mravi’, među kojima je bio i Robert Zadro, sin heroja obrane toga grada – Blage Zadra, poginuli su početkom travnja 1992. godine u oružanom sukobu s postrojbama JNA i srpskih snaga na kupreškoj visoravni.

Tada je ukupno poginulo 160 hrvatskih branitelja, a Kupres je pao u ruke višestruko bolje naoružanih srpskih snaga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI