KLUB SOCIJALDEMOKRATA NA PUTU PREMA POLITIČKOJ STRANCI! ‘Hrvatskoj nasušno treba jedna ozbiljna hrvatska politika’

Foto: Cropix

U subotu je predstavljena Udruga Kluba Socijaldemokrata. Iz Kluba najavljuju i osnivanje političke stranke. Predsjednik Udruge Davorko Vidović u Splitu je kazao kako je to skupina najbrojnijeg oporbenog kluba u Hrvatskom saboru te je u proteklih nekoliko mjeseci klub stvarao platformu za pokretanje političke stranke.

“Hrvatskoj nasušno treba jedna ozbiljna hrvatska politika, utemeljena na drugačijim vrijednostima”, kazao je Vidović.

“Ta stranka ima ambiciju ponuditi drugačiju paradigmu političkog djelovanja od onoga što je sada na političkoj sceni”, dodaje.

“Mi se želimo utemeljiti na vrijednostima koje krase socijaldemokraciju u Europi već 200 godina, ali ovoga puta suočeni s novim izazovima i tim starim vrijednostima slobode, pravde, jednakosti i solidarnosti udahnuti novi sadržaj. Želimo biti glasnogovornici moderne Hrvatske koja treba predstavnike koji su sposobni artikulirati potrebe tih ljudi”, nastavio je Vidović.

Socijaldemokrati, ističe, žele pokazati da se zemlju može voditi na jedan drugačiji način, poštujući svakog građanina, uvodeći u politički diskurs pristojnost, uvažavanje, toleranciju i borbu argumentima.



Davor Bernardić je komentirao Praznik rada te je istaknuo kako  ljudi u Hrvatskoj više ne žele gledati svađu između predsjednika i premijera, njih zanima kako bolje živjeti. Istaknuo je kako je ključno kako pomoći radnicima koji rade na nesigurnim platformama, ali i svim ostalima, kao i mladim ljudima koji ne mogu kupiti svoj stan, čime se bave socijaldemokrati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI