KLJUČNI TRUMPOV STRATEG: Kina i SAD zaratit će u idućih 10 godina!

Pixabay

I predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je u utorak u svom pismu koje je poslao čelnicima 27 zemalja članica, između ostalog, naveo novu geopolitičku situaciju kao prvu prijetnju

“SAD i Kina zaratit će u Južnom kineskom moru i to već u idućih deset godina. Za to više nema nikakve sumnje. U isto vrijeme, Amerika će biti uključena i u još jedan veliki rat na Bliskom istoku”, kazao je Steve Bannon, ključni Trumpov strateg koji se prije nekoliko mjeseci na radiju bavio predviđanjem događaja u Aziji i na Bliskom istoku, prenosi Guardian.

Trumpov savjetnik Kinu i islam vidi kao najveće prijetnje za Ameriku. Zabrinut je zbog jačanja pozicije Kine u Aziji, ali i ostatku svijeta.

“Imamo ekspanziju islama i ekspanziju Kine. Oni su motivirani, arogantni, oni marširaju. No, postoji jedna stvar koje se Kinezi boje više od Amerike, a to je kršćanstvo”, rekao je Bannon.

Napetoj atmosferi doprinos je dala i kineska vojska koja je na dan Trumpove inauguracije na svojoj web stranici objavila da je rat sa SAD-om moguć više nego ikad.

Podsjetimo, i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je u utorak u svom pismu koje je poslao čelnicima 27 zemalja članica, između ostalog, naveo novu geopolitičku situaciju kao prvu prijetnju.



“Sve samouvjerenija Kina, posebice na moru, ruska agesivna politika prema Ukrajini i susjedima, teror i anarhija na Bliskom istoku i Africi, s radikalnim islamom u glavnoj ulozi, kao i zabrinjavajuće izjave nove američke administracije, čine našu budućnost krajnje nepredvidivom “, stoji u Tuskovom pismu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI