KLJUČNI ČOVJEK NIJE SE NI POJAVIO: Može li Plenković smiriti sukobe koji ključaju?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sjednice zagrebačkog HDZ-a održala se u ponedjeljak, a na tom susretu HDZ-ovaca iz glavnog hrvatskog grada trebala se povesti ozbiljna polemika o nastavku suradnje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Osim što je razmatranje suradnje sa šefom metropole najavio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet, njegovim stopama nastavio je i HDZ-ov gradski zastupnik Ivan Ćelić potvrđujući kako koalicijski odnos s gradonačelnikovom strankom definitivno treba preispitati.

Premda se ta vruća tema o kojoj su HDZ-ovci trebali vijećati u prediznornoj godini posljednjih dana provlači medijskim prostorom, izgleda da Prgomet koji je prvi istu nagovijestio za to nema pretjeranog interesa.

Naime, on na toj sjednici nije niti sudjelovao, već je svoj nedolazak ispričao, što je potvrdio i Ćelić nakon sjednice gradskih zastupnika HDZ-a.

Prgometov nedolazak na tu sjednicu koja je trebala biti ključna, Bandićevi suradnici već okreću u svoju korist pa tvrde da je ovaj repetirao i prije no što je krenuo u bitku.



”To nas ne čudi, on bi se i tako uskoro  mogao povući iz politike, Prgomet nije politikant, njega pritišće Plenković, a osim toga trebate znati da njegov brat jako dobro surađuje s gradom i Bandićem, prema tome nema on tu previše prostora da provodi bunu protiv gradonačelnika”, komentiraju Bandićevi suradnici dodajući da zagrebački HDZ-ovci uistinu jesu nervozni, pa i ljuti na njega, no Bandića se njihova stajališta ne tiču, on naime kako kažu njegovi kolege pregovara samo s Plenkovićem.

”Oni ne bi trebali preispitivati odnose s Bandićem, jer Bandića za njih nije briga, oni bi trebali preispitati odnose između sebe, zagrebački HDZ vrvi frakcijama, i sukobima. To zna i Plenković, ali vidite i sami da nema hrabrosti, snage i volje da se s time obračuna”, zaključuje naš sugovornik blizak Bandiću, koji očito od svojih političkim ambicija ni pod koju cijenu ne posustaje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI