KLJUČNE BORBE U MARIUPOLJU: Rusi se kreću prema istoku Ukrajine

Foto: Hina/EPA/STRINGER

U Mariupolju je broj žrtava narastao na 21.000, poručio je gradonačelnik Vadim Bojčenko.

Ovaj lučki grad je sada glavni cilj ruskih snaga te se tamo vode ključne borbe. Bijela kuća priprema slanje dodatne pomoći Ukrajini, i to oružja u vrijednost oko 750 milijuna dolara, javljaju američki mediji, a prenosi BBC.

Satelitske snimke pokazuju kretanje ruskih snaga prema istoku Ukrajine, objavili su iz Maxar Technologies. Konvoj se sastoji od nekoliko desetaka oklopnih vozila, vojnika sa šatorima i pomoćnom opremom, prenosi CNN.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak na Twitteru je objavio podatak da ukrajinski vojnici ostaju bez osnovnih zaliha.

“Ako Kremlj nešto mrzi više od Ukrajine, onda to mora biti Mariupolj. Već više od mjesec i pol dana naši branitelji štite grad od ruskih trupa koje su deset puta veće. Bore se pod bombardiranjima za svaki metar grada. Rusija plaća veliku cijenu.



Naši su vojnici blokirani i imaju problema sa zalihama. Vojno i političko vodstvo zemlje zna za taj problem, prati situaciju i ima više informacija od društvenih mreža.

Predsjednik Zelenski i Glavni vojni stožer rade sve što je moguće (i nemoguće) da pronađu rješenje i pomognu našim dečkima. Ne smijemo otkriti svoje planove ili akcije kako informacija ne bi stigla do neprijatelja. Molimo vas da to shvatite”, naglasio je Podoljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI