KLJUČNA BITKA RATA U UKRAJINI: Treba obraniti Slovjansk, ruske snage sve više napreduju

Foto: Guliver image/ REUTERS/Serhii Nuzhnenko

Rusija napada Ukrajinu već 41 dan. Dok s jedne strane Ukrajina optužuje Rusiju za namjerni masakr u Buči, s druge strane iz Rusije govore kako je sve propaganda.  Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je kako se u Ukrajini strahuje da će nakon Buče i u drugim oslobođenim gradovima biti slični prizori. Još je jednom zamolio zapadne zemlje da Ukrajini pošalju više oružja.

Tijekom noći na utorak diljem Ukrajine aktivirane su sirene za zračnu opasnost, ali ih se uskoro više nije čulo, objavio je Kyiv Independent.

Došlo je i do sastanka kineske i ukrajinske strane. Tako se kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se s ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom. Pritom je rekao kako je Kina spremna igrati konstruktivnu ulogu u sukobu.

U posljednjoj procjeni Instituta za proučavanje rata (ISW – Institute for the study of war), ruske trupe pripremaju ofenzivu na istočni grad Slovjansk u nastojanju da se na istoku povežu s drugim snagama u regiji Donbasa.

“Napori ruskih snaga koje napreduju iz Izjuma da zauzmu Slovjansk vjerojatno će se pokazati kao sljedeća ključna bitka rata u Ukrajini”, objavio je BBC.Facebook Comments

Loading...
DIJELI